Visual

De Witte Vogel op praktijkles

De boekenweek eindigde met een interessante dag voor de leerlingen uit vso 3 van De Witte Vogel in Den Haag. Ze gingen namelijk op bezoek bij de fietsenmaker. Na een wandeling namen de leerlingen een kijkje bij fietsenmaker Ado Bike XL. Eerst even wat drinken en daarna kreeg iedereen een rondleiding door de werkplaats. De leerlingen zagen wat er allemaal bij komt kijken als je fietsenmaker bent.

Dankzij de enthousiaste medewerkers van Ado Bike XL konden ze het ook zelf ervaren. Ze mochten de elektrische fietstakel bedienen, een ketting smeren, fietslampjes aan- en uit zetten en een fietsband oppompen met de hogedrukpomp. Zo hebben de leerlingen samen met de medewerkers een complete fiets opgeleverd! Een mooi staaltje van praktijkonderwijs en leren door doen.

Vragen stellen aan de fietsenmaker

Na de rondleiding en het bouwen van de fiets was er tijd voor vragen aan de fietsenmaker. De leerlingen hadden vooraf een aantal leuke vragen bedacht. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen fietslampjes mee naar huis. Heel fijn dat  ondernemers als Ado Bike XL tijd vrij willen maken en onze leerlingen een onvergetelijke leerervaring schenken. Hartelijk dank!