Visual

Stem! Dan wint De Keerkring een ANWB Verkeersplein …

Met onze scholen werken we graag aan de verkeersveiligheid voor leerlingen. Bij De Keerkring so in Zoetermeer fietsen de leerkrachten met leerlingen op het plein, om hen bekend te maken met fietsen en het verkeer. De Keerkring is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Dat zou voor onze zeer moeilijk lerende kinderen geweldig zijn. Helpt u ons!?

Stem op De Keerkring so. Stemmen kan tot 10 juni 2021!

De verkeersveiligheid rondom de school is redelijk. De school in Zoetermeer ligt net in een woonwijk met redelijk wat woonerven. De doorgaande weg is heel druk, maar heeft een fietspad, de rustigere wegen niet.

Veilig op de fiets
De Keerkring is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en de oudste leerlingen komen soms met de fiets naar school. Onze leerkrachten vinden dit heel belangrijk, maar helaas gebeurt het nog te weinig. We leren hen graag meer over verkeersveiligheid. Onze leerlingen komen voornamelijk met de taxi naar school, omdat ze vaak te ver van school wonen. Soms komen ze ook uit andere steden of dorpen. Andere leerlingen worden door ouders gebracht, vaak met de auto, waardoor leerlingen weinig ervaring opdoen in het verkeer.

Verkeersregels leren
Er zijn veel ouders die het niet aandurven om hun kind naar school te laten fietsen. De Keerkring wil hier graag samen met de leerlingen aan werken. De leerkrachten fietsen regelmatig met hen op het plein. Een verkeersplein zou daarom een erg fijne aanvulling zijn op het lesaanbod. Op deze manier kunnen we onze leerlingen toch de verkeerregels bijbrengen.

Het verkeersplein wordt opgenomen in het verkeerseducatieprogramma van De Keerkring so door het op te nemen in het lesrooster.

Stem!
De Keerkring is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Vandaag gaat de stemronde van start. Hoe meer stemmen de school verzamelt, hoe groter de kans dat wij er met het ANWB Verkeersplein vandoor gaan. Stemmen kan tot 10 juni 2021 via de stemsite (stem op basisschool De Keerkring Zoetermeer).