Visual

Vso De Keerkring brengt kennis in praktijk

In Oosterheem aan de Hugo de Grootlaan ligt een prachtige rotonde. De aankleding van de rotonde is een samenwerkingsproject tussen Evers dienstverlening en vso De Keerkring. Onlangs had een aantal leerlingen van vso De Keerkring echt een superdag.

Zij gingen deze dag samen met Pascal Evers een rotonde aanleggen. De leerlingen hebben gekozen voor het praktijkvak Werken in het groen. Op school leren de leerlingen hoe ze verschillende werkzaamheden moeten aanpakken. Pascal gaf de mogelijkheid om alles wat de leerlingen hebben geleerd, in de praktijk uit te voeren. De leerlingen vonden het superspannend.

Ze hadden nog nooit langs een drukke weg gewerkt en ze hadden Pascal nog nooit ontmoet. Bij aankomst viel er al een hoop spanning weg. Pascal was toch wel een ‘gezellige meneer’. Pascal wil de leerlingen graag de kans geven zich veder te ontwikkelen. Hij weet als geen ander hoe het is om in de praktijk te leren. Hij heeft zelf op vso De Brink gezeten. Door het lopen van veel stages heeft Pascal kennis opgedaan en heeft hij nu een eigen bedrijf. Deze kans wil hij ook graag aan de leerlingen van vso De Keerkring bieden. De leerlingen vonden het heel gaaf om te horen dat je vanuit het vso zoveel kunt bereiken in het leven.