Visual

De Duinpieper plant 600 bloembollen

Leerlingen van De Duinpieper hebben bloembollen geplant in de schooltuinen. De bloembollen zijn afkomstig van Bulbs4Kids, die leerlingen zo op een leuke manier kennis laat maken met bloembollen en de natuur. Wanneer de tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes vanaf het vroege voorjaar bloeien, is de schooltuin één en al kleur!

Groen = gezond

Kinderen leren veel van de natuur en zeker als ze er zelf mee aan de slag gaan. Door zélf bloembollen te planten, leren ze bloembollen spelenderwijs van dichtbij kennen. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter.

Heel veel bollen!

Door verstedelijking wordt de afstand tussen de (kleine) mens en de natuur steeds groter. Daarom zet Bulbs4kids zich in om kinderen op een makkelijke en aantrekkelijke manier kennis te maken met groeien en bloeien in de natuur. Dat doen ze in zes landen, waar Nederland er gelukkig een van is. Samen planten 2250 klassen 1,35 miljoen bollen!

Gouden bloembol

Welke bol groeit uit tot de mooiste bloem? Voor het antwoord moeten we nog even geduld hebben. In het voorjaar laten de bloemen zich stukje bij beetje zien, spannend! En de mooiste? Dat mag je zelf weten. Aan Bulbs4Kids is een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bloembollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol voor de winnende klas.