Visual

Een vliegende start met een gezond ontbijt

De Duinpieper, onze so-school in Noordwijk, doet op 9 november mee met Het Nationaal Schoolontbijt. Deze week schuiven kinderen in heel Nederland samen aan tafel voor een gezond ontbijt.

Compleet ontbijt

Scholen die meedoen ontvangen een pakket gezonde ontbijtproducten, een ontbijtkrant en leuke lesidee├źn en spelletjes voor de beste start van de dag. Zo leren en ervaren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Met volkorenbrood, halfvolle zuivel en halvarine is de basis verantwoord en lekker. Beleg je boterham met 30+ kaas, hummus of light jam. Daar krijg je energie van zonder dat je te veel suiker en vet eet. Met vers fruit en frisse tomaten is je gezonde ontbijt compleet.

Goede start

De kindertijd is de beste tijd om gezonde eetgewoonten aan te leren en kinderen vertrouwd te maken met bepaalde smaken en structuren, zoals bijvoorbeeld volkorenbrood. Hoe vaker je iets proeft, hoe meer je aan de smaak gewend raakt. Ouders hebben hierin een belangrijke rol. Het Nationaal Schoolontbijt ondersteunt ouders met nuttige informatie en tips om samen met hun kind de dag gezond te beginnen. Drie tips voor een goede start van de dag:

  • Gebruik de Schijf van Vijf.
    Via deze tool van het Voedingscentrum zie je direct of een product wel of niet in de schijf van Vijf past.
  • Neem de tijd voor het ontbijt.
    Door afleiding eet je makkelijk te veel. Bij het ontbijt geen schermtijd!
  • Ontbijt samen aan tafel.
    Een gezellig moment om het goede voorbeeld te geven.

Samen sterk

Scholen en ouders trekken in de ontbijtweek samen op voor een goede start van de dag. Het Nationaal Schoolontbijt is hierin een goede partner. Hun droom: Een gezond ontbijt, elke dag voor ieder kind. Gesteund door onder andere de Gezonde School en het Voedingscentrum vragen zij aandacht voor de belangrijkste maaltijd van de dag. Samen, gezond, gezellig. Eet smakelijk!