Visual

Eerste weken op De Keerkring

De lessen op De Keerkring in Zoetermeer zijn alweer ruim een maand begonnen. Een greep uit de activiteiten in de eerste weken van het nieuwe schooljaar.

De tuin

Na de zomervakantie was het voor veel leerlingen spannend hoe de tuin erbij lag. Na een laat voorjaar en een natte zomer is niet alles even goed opgekomen. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wel stond er mega veel groen onkruid in de tuin. Inmiddels hebben de leerlingen al veel gewied en opgeruimd. Gelukkig is er nog genoeg om te oogsten: aardappels, uien, boontjes, knoflook en kleurige bloemen. Supergaaf om te zien hoe dat allemaal groeit. Nu gaan we richting de herfst en planten de leerlingen de laatste groenten, verschillende koolsoorten. Wie weet kunnen we ze over een poosje proeven!

Meetles

Op het vso werken de leerlingen via praktische lessen aan hun leerdoelen. Zo leerden de leerlingen meten tijdens de meetles. Met een meetstrook hebben de leerlingen in tweetallen elkaars lengte opgemeten. Daarnaast werken de leerlingen door spelletjes te spelen aan hun rekendoelen.

Schoonmaak

Een schone leeromgeving is erg belangrijk voor goed onderwijs. De maandaggroep schoonmaak werkt daarom elke week erg hard. Het liefst werken ze aan één stuk door. De ochtend en middag beginnen altijd met een schoonmaakinstructie, die de leerlingen hierna meteen in praktijk brengen. Na de oefening kiezen ze een van de eerder gegeven schoonmaakactiviteiten. Bijvoorbeeld: prullenbakken schoonmaken, stofzuigen, trap stofzuigen, doucheruimte schoonmaken of een werkkast schoonmaken. Als er dan nog tijd over is, doen de leerlingen extra taken door de school heen. Het zijn toppers!