Visual

Girls’ Day en bezoek museum Boerhaave

Tijdens Girls’ Day (30 maart 2023) openden techniekbedrijven hun deuren voor meisjes. En in het geval van Vso Leystede ook voor jongens, van 10 tot 15 jaar. Met als doel: de jongens en meisjes kennis laten maken met verschillende technische beroepen.

KPN

Vso Leystede, onze school voor voortgezet speciaal onderwijs in Leiden, was te gast bij vijf vestigingen van KPN. Leerlingen uit de brugklas bezochten de locatie op het Media Park. Daar volgden ze een workshop en maakten ze een UTP-kabel. Dat is een netwerkkabel die wordt gebruikt in telefonie- en computernetwerken. In een oude bunker op het terrein speelden ze ‘Capture the flag’. Ook beklommen de leerlingen een oude, nog werkende, zendmast. Hieronder is het prachtige uitzicht vanaf de toren te zien.

Museum Boerhaave

Leerlingen van OB1 en OB2 bezochten de afgelopen levelweek allemaal museum Boerhaave. Een deel van de leerlingen bezocht de tijdelijke tentoonstelling ‘Spelen met wiskunde’. Een zeer interessante tentoonstelling, wiskunde is namelijk overal! De andere leerlingen bezochten de vaste collectie ‘Ziekte en gezondheid’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van innovaties in de geneeskunde.

Wat vonden de leerlingen?

Uiteraard lopen de meningen van de leerlingen over zo’n museumbezoek altijd uiteen. Over het algemeen waren ze echter erg enthousiast!