Visual

Leerling Metrum kwalificeert zich voor Lakeside Darts

‘Het is mijn droom om profdarter te worden’. Dat zegt Bradley van der Velden, leerling van Praktijkcollege Het Metrum, onze school in Leiden. Hij kwalificeerde zich voor het Lakeside Darts toernooi. Een schot in de roos. We zijn supertrots op hem!

Lakeside Darts kwalificatie

Afgelopen zondag 11 december 2022 werden de WDF WK kwalificatietoerooien voor de jeugd gespeeld in de Bonte Wever, te Assen. In het jongenstoernooi konden vier jongens zich kwalificeren voor de halve finales, die op het hoofdpodium op Lakeside worden afgewerkt. De Nederlandse Bradley van der Velden was één van de gekwalificeerden. Van der Velden versloeg in de finaleronde Johnny Stewart met 5-1. Na afloop van de finaleronde sprak Darts Actueel met Bradley van der Velden.

De halve finale van het WDF WK wordt volgend jaar in de Lakeside Country Club in Frimley Green georganiseerd. Onze landgenoot is in goede vorm in Assen, aldus de Nederlandse Darts Bond. Gisteren wist hij ook al de halve finale van de WDF World Open te halen. Naast Bradley van der Velden hebben ook de Ier Adem Dee, Engelsman Luke Littler en de Duitser Mats Theobald zich geplaatst.