Visual

Leerlingen De Thermiek op bezoek bij jarige atletiekvereniging

Leerlingen van De Thermiek, een van onze scholen in Leiden, krijgen binnenkort de kans om bij atletiekvereniging De Spartaan in Lisse gratis kennis te maken met de moeder aller sporten: atletiek. De activiteit is een verlate verjaardagstraktatie.

Leden en oud-leden van atletiekvereniging De Spartaan in Lisse houden zaterdag 25 juni een sport- en spelmiddag voor kinderen met een beperking en hun ouders. De sportmiddag is mogelijk doordat de zestigjarige vereniging er op haar jubileumfeest afgelopen oktober geld voor heeft ingezameld.

Broertjes, zusjes, ouders, verzorgers en begeleiders van leerlingen van De Thermiek mogen allemaal meedoen aan de spelactiviteiten op de atletiekbaan. De activiteiten zijn zo opgezet dat iedereen ze op zijn eigen tempo en niveau kan doen.

Aan ouders wordt gevraagd om één bekende begeleider te regelen om hun kind eventueel extra te ondersteunen. Daarnaast heeft de vereniging voldoende vrijwilligers op de been gebracht om uitleg bij de spelonderdelen te geven en groepjes kinderen te begeleiden.

De vereniging gaat voor een middag vol plezier, waarop het hele gezin een keer gezamenlijk op een laagdrempelige en gemakkelijke manier sportief bezig kan zijn.