Visual

Leerlingen zijn Young & Arty!

Onder het motto ‘Young & Arty’ is er vanaf donderdag 22 december een kunsttentoonstelling in het Museum Volkenkunde in Leiden. Twee bovenbouwklassen van Praktijkcollege Het Metrum (5/6A en PrO+), onze school in Leiden, doen hieraan enthousiast mee.

Thema’s tentoonstelling Young & Arty

De thema’s van de tentoonstelling zijn: Hoe is/was jouw thuis? Wie is jouw held? Waar heb je verdriet van? En welk fantasiedier past bij jou? Er is kunst te zien en ook kun je in gesprek over de bovengenoemde thema’s. De tentoonstelling wordt helemaal georganiseerd door jongeren uit Leiden. Doel van dit soort projecten is jongeren met een event dat door de wereld gezien wordt, te belonen voor hun inzet en organisatie. Het geeft hen zelfvertrouwen en het trots zijn op zichzelf groeit hiermee enorm. Bovendien geeft deze positieve ervaring hen vertrouwen in de wereld buiten hun eigen leefwereld.

De grote opening

De opening van de tentoonstelling is op 22 december om 13.00 uur in het Museum Volkenkunde aan de Steenstraat 1 in Leiden. Eenieder is van harte uitgenodigd. BIj de opening is Abdelhaq Jermoumi, wethouder Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs, aanwezig.

Partners

Het project is een initiatief van Stichting Mixclubs in samenwerking met Het Warenhuis, een kringloopbedrijf uit Leiden. Jongeren vanuit onze bovenbouwklassen doen hieraan mee.

Bekijk de uitnodiging voor deze leuke kunsttentoonstelling.

Heb je de flyer van HART to go art al gezien: wie is jouw superheld?

Bekijk de flyer van Huisje, boompje, beestje: hoe was/is het bij jou thuis?