Visual

Leerlingenraad De Thermiek presenteert plan in Leiderdorp

De vso-afdeling van De Thermiek heeft een leerlingenraad. Zij denken mee over de school, de organisatie van feesten en nog veel meer. Onlangs mocht een van onze leerlingen, Simon, een plan presenteren op het gemeentehuis van Leiderdorp. Ook het bestuur van Resonans en de burgemeester van Leiderdorp waren erbij. Superspannend, maar Simon legde de plannen helder uit! En met succes.

Leerlingenraad

De leerlingenraad op De Thermiek vso bestaat uit zes leerlingen. Eens in de twee maanden komen zij bij elkaar onder leiding van Lizette en Yolanda.
Afgelopen maand kreeg de leerlingenraad een uitnodiging van Resonans (ons bestuur) om mee te denken en mee te praten over waar we 1.000 euro aan zouden kunnen besteden. Er mochten twee leerlingen per school deelnemen hieraan. Uiteindelijk kon door omstandigheden alleen Simon mee.

Plan presenteren

Met elkaar hadden we een plan bedacht en Simon presenteerde dit tijdens de vergadering met de andere scholen van Resonans. Die vergadering vond op 20 juni plaats in het gemeentehuis van Leiderdorp. De burgemeester van Leiderdorp, Tjarda Struik, opende de vergadering. Daarna nam Bob Olders van Resonans het woord. Iedere vertegenwoordiger van een school mocht zijn plan inbrengen. Simon kon dit heel goed en duidelijk. Goed gedaan Simon!

Nieuw voor het schoolplein

Nadat alle plannen besproken waren, werd er gestemd. De meeste stemmen gingen uit naar het plan: ‘elke school krijgt 1.000 euro om iets te kopen voor het plein’. Volgend schooljaar krijgt ook De Thermiek so een leerlingenraad. Samen met hen gaan we bespreken wat wij nog nodig hebben op het schoolplein. Het is een leuk en leerzaam traject voor onze leerlingen!