Visual

Leerlingenraad gekozen op De Duinpieper

In januari hield De Duinpieper verkiezingen voor de leerlingenraad. De leerlingen van de groepen lila, paars, oranje, groen en blauw waren erg enthousiast en veel kinderen wilden wel in de leerlingenraad. Zo kunnen zij meepraten over zaken die voor hen belangrijk zijn.

Net als in de politiek

Meepraten over belangrijke onderwerpen. Dat klinkt niet zo moeilijk, maar hoe doe je dat op een goede manier? En praat je alleen voor jezelf, of ook voor anderen? Om hier op school alvast mee te oefenen heeft De Duinpieper een nieuwe leerlingenraad opgericht. Eerste stap was de vraag beantwoorden: ‘Wie komt er in de leerlingenraad?’. Gelukkig wilden veel leerlingen dat. We zijn blij met zoveel enthousiastelingen, maar er zijn maar een paar plekken in de leerlingenraad. Dus we moesten heuse verkiezingen houden.

Naar het stembureau!

Na voorbereidende lessen in de klas, was het tijd om echt te gaan stemmen. De aula werd omgebouwd tot een stembureau. Er waren stemformulieren met alle kandidaten, en rode potloden om het formulier in te vullen. Leerlingen hadden goed nagedacht op wie ze gingen stemmen en konden die keuze in het stemhokje zelf invullen. En dat ging er zeer serieus aan toe!

En dan …

Na het tellen van de stemmen was voor elke klas duidelijk wie er in de leerlingenraad gaat, en wie de vervanger is. De eerste bijeenkomst van de nieuwe leerlingenraad is binnenkort. Spannend voor de vertegenwoordigers, maar vooral heel leuk. Ze hebben er zin in om samen mee te denken hoe De Duinpieper een nóg fijnere school kan worden.