Visual

Leren in de praktijk

Onderwijs op De Keerkring vso, onze school in Zoetermeer, is zo praktisch mogelijk en gericht op wonen, werken en vrije tijd. Zo zorgen wij ervoor dat onze leerlingen goed kunnen leren en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook de afgelopen weken werkten onze leerlingen aan hun praktische vaardigheden.

Intratuin

Groep 1D kreeg een rondleiding door tuincentrum Intratuin. Ze zagen de vuurwerkbunker, de toffe kantine en het grote magazijn. De leerlingen bekeken hoe de artikelen gepresenteerd worden. Zo lagen de kerstspullen bijvoorbeeld in mooie manden. Ook leerden ze dat geluid, lampjes en mooie kleuren extra aandacht trekken. Deze extra aandacht zorgt voor goede verkoop. De leerlingen genoten van de rondleiding en deden allemaal actief mee! En als bedankje lieten ze zelfgemaakte chocorozijnen achter. Bedankt Intratuin!

Beweeg Wijs

Ook tijdens de lessen in de klas werken de leerlingen aan hun praktische vaardigheden. Zo speelden ze met de materialen van de methode ‘Beweeg Wijs’. Helaas kon een aantal gymlessen niet doorgaan. Maar een les ‘Beweeg Wijs’ met een leuk muziekje op de achtergrond was een mooie en actieve vervanging.

Koken

Gezond eten is belangrijk voor een goede levensstijl. Maar hoe maak je een gezonde maaltijd? Dat leren de leerlingen van De Keerkring vso tijdens de kooklessen. Ze verkopen hun heerlijke creaties aan ouders en medewerkers, dus ze moeten flink aan de bak! Zo leren ze niet alleen hoe ze voor zichzelf een maaltijd bereiden, maar ook hoe je moet koken voor een grotere groep. De leerlingen maakten vegetarische lasagne voor wel vijftig personen!