Visual

Leystede winnaar van ‘De Weddenschap’!

Vso Leystede, onze school in Leiden, is dit schooljaar van start gegaan met ‘Leystede leest’. In dit thema organiseren Beroepscollege Leystede en Vso Leystede diverse activiteiten om onze leerlingen met plezier aan het lezen te krijgen.

Drie boeken
Een half jaar geleden ging de school ‘De Weddenschap’ aan. Drie bekende Nederlanders dagen leerlingen uit om, net als zij, drie boeken te lezen in zes maanden. Willie Wartaal bezocht onze school voor een spectaculaire aftrap. De tegenprestatie voor wie ‘De Weddenschap’ niet zou halen: ‘Zij moeten mijn vieze sokken opeten’, aldus Willie Wartaal.

Winnaar
Beroepscollege Leystede en Vso Leystede zijn de winnaars van de elfde editie van ‘De Weddenschap’! We zijn supertrots op onze leerlingen en docenten! Vijfhonderd leerlingen en docenten van Beroepscollege Leystede en Vso Leystede deden mee. Zij schreven samen bijna negentig recensies. In totaal gingen 330 klassen van ruim zeventig verschillende scholen ‘De Weddenschap’ aan. Leystede was de meest actieve school en krijgt daarom een trofee. De twee scholen presteerden het best op basis van drie beslissende factoren. Het aantal leerlingen dat meedoet, het aantal docenten dat betrokken is en de mate van activiteit, zoals het schrijven van recensies.

Uitreiking
De trofee wordt begin juni uitgereikt. Leerlingen die ‘De Weddenschap’ hebben voltooid krijgen dan ook een certificaat. Datum, tijd en plaats maken we nog bekend. Willie Wartaal feliciteerde Leystede met de winst via een speciale videoboodschap.