Visual

Limolab op de Maurice Maeterlinckschool

De zomervakantie staat voor de deur. Daan, een leerling van de Maurice Maeterlinckschool, onze school voor speciaal onderwijs in Delft, is jarig tijdens deze vakantie. Daarom vierde hij alvast zijn verjaardag. Ook wijst dit artikel de weg naar meer informatie over leven met Metachromatische Leukodystrofie

Limonade tappen

Dankzij de leuke traktatie van Daan konden zijn medeleerlingen genieten van heerlijke limonade. De verfrissende snack is afkomstig uit het Limolab, een rijdend laboratorium voor limonade. Leerlingen brouwen zo zelf hun gewenste limonade. Eerst een smaakje kiezen en daarna maakt Jolanda van Limolab hun beker af met een leuk rood-wit gestreept rietje. De leerlingen vonden het een prachtige ervaring en hebben volop genoten van de verfrissende limonade!

Leven met MLD

Lisette, de moeder van Daan, houdt een blog bij over het leven met MLD (Metachromatische Leukodystrofie). Dit is een progressieve stofwisselingsziekte. Ondanks de heftige gevolgen van deze ziekte is Daan een supervrolijke jongen. Hij heeft altijd een glimlach, is een allemansvriend en is geliefd in zijn klas. Lisetteā€™s blog is daarom niet alleen erg informatief, maar ook leuk om te lezen. Hier leest u de blog.