Visual

Open Dag: ‘leren door werken’ op Vso Het Duin

Leren om straks in de praktijk goed aan de slag te kunnen. Dat noemt Vso Het Duin uitstroomgericht leren. Lijkt het jou wat om ‘te leren door werken’ met vakken als koken, techniek, groen, schoonmaak en fietstechniek? Kom dan kijken tijdens de Open Dag bij onze school in Noordwijk!

Waarom Het Duin?

Vso Het Duin is een school voor kinderen die moeilijk tot leren komen. Een school waar passend onderwijs normaal is. We bereiden leerlingen voor op een zo hoog mogelijk uitstroomniveau, dat past bij het talent, de motivatie en mogelijkheden van de leerling. We bieden verschillende praktijkvormen aan binnen en buiten de school om ervaring op te doen. Maximaal zelfstandig zijn is het doel.

Werken aan leren, leren van werken

‘Werken aan leren, leren van werken’ is niet voor niets het motto van onze school. Alles wat we doen is erop gericht onze leerlingen aan de slag te helpen in een nuttig vak. We hebben leerlingen die uitstromen naar dagcentra waar het plezier in activiteiten voorop staat en dagcentra waarbij op maat wordt gewerkt.

Zelfstandig of beschut werk

Veel van onze leerlingen kunnen werken. Afhankelijk van de individuele talenten stroomt de ene leerling uit naar een (gedeeltelijk) zelfstandige werkplek in het bedrijfsleven en de andere leerling naar een beschutte werkplek.

Praktijklessen

De basisvaardigheden Nederlandse taal, lezen en rekenen zijn in het rooster belangrijk. Daarnaast is er veel aandacht voor leren in de praktijk. Op leerwerkplekken in de school, in lessen op locatie en stages in een bedrijf, hebben ze groot plezier in het werken aan hun arbeidsvaardigheden.

Praktisch

De Open Dag is op vrijdag 24 november van 15.15 tot 16.30 uur. Zien we je dan? Je vindt Vso Het Duin aan de Stakman Bossestraat 79 in Noordwijk. Meld je aan via het contactformulier. Heb je vragen? Neem dan contact op met Vso Het Duin via (071) 361 41 50 (vraag naar Aniek Frankort, intern begeleider).

Vso Het Duin is onderdeel van Resonans.