Visual

Oude mobieltjes voor de CliniClowns

Nee, niet voor de CliniClowns om mee te bellen. Wel om geld in te zamelen voor een goed doel waar we ons mee verbonden voelen. Zo willen we een steentje bijdragen aan het welzijn van iedereen die dat extra nodig heeft.

Even de zorgen vergeten

Je goed voelen, zit niet alleen in je lijf, het zit ook tussen je oren. Dat gaat niet bij iedereen vanzelf goed . CliniClowns zorgen er met afleiding en plezier voor dat zieke kinderen en kinderen met een beperking even hun angsten en zorgen vergeten. En dat kunnen ze als geen ander. In het ziekenhuis en op de locaties waar de clowns op bezoek komen gooien ze graag de vaste regels een beetje overboord. Met creativiteit en humor geven ze kinderen een onbezorgd moment, waarna ze sterker verder kunnen.

Steun voor de CliniClowns

Op De Duinpieper zamelen medewerkers en leerlingen oude mobiels en tablets in voor de Cliniclowns. Voor elk bruikbaar product ontvangen de CliniClowns een vergoeding. Jaarlijks worden er in Nederland wel 10.000 mobieltjes en tablets ingezameld. Samen levert dat een mooi bedrag op. Heeft u thuis een ongebruikte mobiel of tablet liggen? Geef die dan graag mee aan uw kind. Op school verzamelen we de apparaten in een speciale inzamelbox.

Refurbished of recycled

De ingeleverde telefoons en tablets worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven. Bruikbare smartphones en tablets worden gewiped; alle gegevens worden veilig verwijderd. Kapotte onderdelen worden eventueel vervangen. Als de telefoon of tablet werkt en eruitziet als nieuw gaat deze als ‘refurbished’ in de verkoop. Producten die niet meer bruikbaar zijn, worden niet weggegooid, maar gerecycled.