Visual

Kunstig ondernemen op Het Metrum

Op Praktijkcollege Het Metrum , onze school in Leiden, zijn twee boeiende projecten begonnen, Money Start en Mixclubs. Omgaan met geld en ondernemen zijn skills die later goed van pas komen.

Ik wil rijk worden!

Dat zeggen jongeren vaak als je ze vraagt wat ze willen worden. Money Start steunt jongeren in de wens om rijk te worden door ze de belangrijkste regel te leren: de eerste stap naar rijkdom is geen schulden maken. Tijdens de ‘geldlessen’ van Money Start leren de leerlingen alles over budgetteren, boetes en hoe je kijkt naar berichten op social media. Finfluencers vertellen mooie verhalen over geld verdienen, te mooi soms. In de les is ook aandacht voor alles wat je moet regelen als je achttien wordt, bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD. Het valt op dat leerlingen die vorig jaar ook hebben meegedaan nog veel weten. Hele nuttige lessen dus.

De kunst van ondernemen

Stichting Mixclubs begeleidt leerlingen van Het Metrum met het organiseren van een kunstexpositie. Om dat goed te doen komen er twee groepen met elk een eigen opdracht. De kunstgroep gaat kunstwerken maken met als thema ‘Gevoel’. De bedrijfsgroep gaat de tentoonstelling organiseren, die plaatsvindt in het centrum van Leiden. Uiteraard hoeven ze dat niet alleen te doen. De medewerkers van stichting Mixclubs hebben ruim ervaring in hoe je dat onderneemt. Zet 3 april vast in uw agenda om het resultaat van dit project te bewonderen.

Praktijkcollege Het Metrum is onderdeel van Resonans.