Visual

‘School is een veilige haven’

Pam van der Meij is zij-instromer en werkt als leerkracht op de Korte Vlietschool, onze Resonans-school in Leiden. Op de vraag wat leuk is aan de Korte Vlietschool, zegt Pam: alles! De leerlingen, de leuke collega’s, de sfeer op school en de kansen die we van afdelingsdirecteur Annemarie Meester krijgen.

Van begeleider naar leerkracht

Pam komt vanuit de zorghoek. ‘Ik heb hbo SPH (Sociaal-Pedagogische Hulpverlening) gedaan en werkte bij kinderdagcentrum de Walnoot van Gemiva. Ik kwam daarna op De Kleine Pont, onze onderwijs-zorggroep voor leerlingen van 4-8 jaar op de Korte Vlietschool, terecht. Daar was ik begeleider. Toen echter de leerkracht uitviel, nam ik als vanzelfsprekend de taken van haar over. Annemarie kwam daarop met de vraag: zou je niet voor de klas willen staan? Zo gezegd, zo gedaan. Ik kwam voor de klas ‘In de Branding’ terecht. Daarnaast ging ik op woensdagavond naar de zij-instroompabo.’

School is een feestje

Pam: ‘Ik heb het erg naar mijn zin. Vooral leuk om een band op te bouwen met de leerlingen. Ze zijn zo blij als ze je zien. Ze leren ook gemakkelijker als zij zich veilig voelen. Die interactie, dat raakt mij. In het speciaal onderwijs komen leerlingen niet alleen op school om te leren, het is ook een veilige haven, ze vinden school vaak een feestje.’