Visual

Studenten Hogeschool Leiden op bezoek bij De Thermiek

Studenten van de Hogeschool Leiden waren begin november 2023 op bezoek bij onze school De Thermiek. Zij volgen de Minor Speciaal (Basis) Onderwijs. Een mooie kans om onze leuke school te laten zien.

Speeddates met leerlingen

De studenten kregen eerst theorie over en inzichten in het voeren van goede kindgesprekken van de hogeschool zelf. Daarna gingen zij op bezoek bij De Thermiek, op loopafstand van de Hogeschool Leiden. De studenten werden hartelijk onthaald door Marieke Knoppert en haar groep (en onze directeur Claudy Luiten). Voordat de studenten het wisten,  waren ze verwikkeld in een aantal rondes speeddates met de leerlingen van De Thermiek.

Enthousiast de school laten zien

Na deze veel te korte kennismaking hebben de leerlingen van De Thermiek enthousiast hun school laten zien. Daarbij gaven ze veel leuke informatie aan de studenten. Een blik op alle afdelingen van de school zorgde voor een mooi beeld van De Thermiek. Ook de samenwerking met Basalt werd niet vergeten. Basalt is hét expertisecentrum voor revalidatiezorg in de regio. De combinatie van onderwijs en behandeling zorgt voor een optimale ontwikkeling van leerlingen bij De Thermiek. Ook verzorgen de therapeuten van Basalt activiteiten samen met het klassenteam of onze vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Strak georganiseerde taxidienst

We lieten de studenten natuurlijk ook nog even de strak georganiseerde taxidienst bekijken. Claudy Luiten, afdelingsdirecteur: ‘En dan voel ik trots:
trots op de kinderen, zo zelfstandig, vol met enthousiasme om die nieuwsgierige (betrokken!) studenten te vertellen over de plek die voor de meesten al jaren hún school is; trots op m’n collega Marieke Knoppert die met zo ontzettend veel vuur en passie haar kinderen naar zo groot mogelijke zelfstandigheid leidt en ze daarbij veel meer waarden en zelfvertrouwen meegeeft dan via de standaard schoolvakken mogelijk zou zijn; trots op De Thermiek als geheel, waarbij iedere medewerker zijn/haar eigen verantwoordelijkheid pakt om per kind het onmogelijke mogelijk te maken!
Wat is onderwijs toch gaaf!’

Het speciale kind

Van de Hogeschool kregen we een bedankje voor dit mooi inkijkje in onze school en de vele positieve indrukken die de studenten hebben meegenomen.  Zo is hun beeld van het speciale kind en het speciaal onderwijs absoluut breder geworden. De Thermiek is onderdeel van Resonans speciaal onderwijs.