Visual

The Next Step

Voor de zesde keer vond in november 2023 The Next Step plaats. Een beurs waar leerlingen van De Keerkring, onze school in Zoetermeer, zich samen met hun ouders oriënteren op de toekomst. Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer opende het ochtendgedeelte. In de middag verwelkomde wethouder Marijke van der Meer de leerlingen. Ook dit jaar was de beurs een groot succes!

Werkgevers presenteren zich

In de ochtend gaven aanbieders van dagbesteding leuke presentaties. Ze lieten de leerlingen zien wat er bij hen allemaal mogelijk is. In de middag presenteerden het WerkgeversServicepunt en verschillende werkgevers zich aan de leerlingen.

WerkgeversServicepunt

Het WerkgeversServicepunt helpt bedrijven en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt elkaar te vinden. Ze staan in contact met bedrijven en weten goed wat er mogelijk is voor leerlingen. Hun presentatie was daarom erg leerzaam voor veel leerlingen.

Toekomstkansen

Leerlingen en ouders van vso 2 en vso 3 ontvangen jaarlijks een uitnodiging om de beurs bij te wonen. Voor hen betekende het een kennismaking met diverse uitstroommogelijkheden bij het verlaten van De Keerkring. Sommige ouders en leerlingen bezochten de beurs al eerder. Voor hen is het nog steeds waardevol om de actuele uitstroommogelijkheden te weten en kennis te maken met de uitstroombestemmingen. Zo weten ze steeds beter wat het beste bij hen past.