Visual

Voldoende van de inspectie!

Hiep hiep hoera! De Oeverpieper, onze school in Noordwijk, krijgt een voldoende! Dat is het oordeel van de onderwijsinspectie na diep en uitgebreid onderzoek. Het pedagogisch handelen en de veiligheid voor leerlingen zijn prima in orde. De visie en ambitie van de school zijn goed. En er is voldoende zicht op de ontwikkeling van leerlingen.

Onderwijsinspectie
De onderwijsinspectie zorgt ervoor dat alle leerlingen onderwijs krijgen van goede kwaliteit. Ze kijken of scholen voldoen aan wet- en regelgeving en of ze hun financiƫn op orde hebben. Eens in de vier jaar is er daarom uitgebreid onderzoek op school.

Aandachtspunten
Het onderzoekt wijst ook een aantal aandachtspunten aan. Hiermee gaan we natuurlijk hard aan de slag. Zoals beter zicht op didactisch handelen, de uitvoering van schooldoelen en de evaluatie hiervan. Hoewel het officiƫle rapport nog volgt, blijkt uit mondelinge feedback dat De Oeverpieper het goed doet. Complimenten aan alle medewerkers!

De Oeverpieper
De Oeverpieper biedt onderwijs aan leerlingen die verstandelijk beperkt zijn en een gedragsstoornis hebben. Door hun moeilijk te begrijpen gedrag kunnen zij niet functioneren op het reguliere speciaal onderwijs.

Lees hier de brief over het inspectieonderzoek.