Visual

Vso Leystede bezoekt theater

Theater daagt uit, verrast en nodigt je uit in het leven van een ander. Zo draagt het bij aan de persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling van jongeren. Zodat ze in de toekomst succesvol deel kunnen nemen aan de maatschappij. Leerlingen van Vso Leystede, onze school in Leiden, bezochten daarom een aantal inspirerende theatervoorstellingen.

REDO-breakdancer

Honderdtachtig miljoen mensen zagen Redo in 2021 het songfestival openen. Nu zagen leerlingen van Vso Leystede van heel dichtbij wat hij kan. Redo maakte zijn boodschap goed duidelijk. Zijn lijf is heel anders, maar toch werd hij een bekende breakdancer. Hij vertelde over zijn leven en hoe belangrijk het is om niet op te geven als je een droom hebt. ‘Trek je niet te veel aan van andere mensen. Volg je eigen pad, ook al is dat niet altijd gemakkelijk’, aldus Redo.

 

Breakdance show

Natuurlijk gaf hij ook een breakdance show. Zes leerlingen kregen de kans om samen met Redo op het podium te staan. Na afloop konden leerlingen vragen stellen. Voor veel leerlingen was het de eerste kennismaking met de Leidse schouwburg.

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Achtendertig jaar nadat Yvonne Keuls het boek ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ schreef, won het de Peter van Straaten Psychologieprijs. De thema’s uit het boek zijn nog steeds actueel. Jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans maakte er dan ook een dansvoorstelling van. Leerlingen van vmbo 3 gingen er samen met de docenten Nederlands naartoe. Ook deze voorstelling was in de Leidse Schouwburg. Voor sommige leerlingen kostte het wel wat moeite om de voorstelling goed te begrijpen. Voor de leerlingen die vooraf het boek hadden gelezen, bleek dit een stuk gemakkelijker. Hoe dan ook, het was een indrukwekkende en inspirerende ervaring.