Visual

Wethouder en leerlingen openen nieuwe school Het Metrum

Het nieuwe schoolgebouw van Praktijkcollege Het Metrum is voor de leerlingen geopend op woensdag 30 augustus 2023. Op hun uitnodiging kwam de Leidse onderwijswethouder Abdelhaq Jermoumi speciaal hiervoor naar de Schubertlaan. Met een grote gouden schaar knipte hij samen met de leerlingen en de directeur een lint door, om toegang te geven tot het moderne en energieneutrale gebouw in Leiden. Op vrijdag 13 oktober vindt de opening plaats voor de betrokkenen bij de bouw en gasten uit de onderwijswereld.

De leerlingen van Praktijkcollege Het Metrum hebben zelf de onderwijswethouder uitgenodigd en verzorgden ook het programma met onder andere een rondleiding door de prachtige nieuwe school. Ook onthulden zij een mooie steen ter herinnering aan de leerlingenopening voor het pand. Uiteraard waren de medewerkers en Iepe Roosjen, bestuursvoorzitter van Resonans, de stichting waartoe Het Metrum behoort, aanwezig.

Onderwijswethouder Abdelhaq Jermoumi (rechts) en afdelingsdirecteur Marije Broekmans openen de school onder toeziend oog van de leerlingen.

Trots op leerlingen

Marije Broekmans, afdelingsdirecteur Het Metrum: ‘Op ons Praktijkcollege Het Metrum staat ‘leren door doen’ centraal. Wij bieden gespecialiseerd onderwijs en ondersteuning aan leerlingen met een beperking, chronische ziekte of stoornis van 12 tot en met 18 jaar. Ik ben dan ook bijzonder trots dat onze leerlingen zelf deze opening georganiseerd hebben. Uiteraard heeft ons team waar nodig ondersteund. Onze docenten bereiden de leerlingen met dergelijke opdrachten voor op een succesvolle overgang naar een geschikte baan of beschutte werkomgeving.’

Onthulling van de steen ter herinnering aan de leerlingenopening van Het Metrum.

Optimale leer- en werkomgeving

Met dit splinternieuwe schoolgebouw biedt Het Metrum een optimale leer- en werkomgeving voor de circa 150 leerlingen. De bestaande school is aangepast en uitgebreid om ruimte te maken voor eigentijds onderwijs met een praktijkgerichte uitstraling. De buitenzijde, lokalen en centrale ruimtes hebben een modernere uitstraling gekregen én worden duurzamer in gebruik. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van stichting Resonans.

Midden in de maatschappij

De praktijklokalen liggen rondom de aula en kregen een nieuwe inrichting. Zo zijn deze optimaal geschikt voor arbeidstraining, techniek, zorg en welzijn, horeca, groen en de kaarsenmakerij. Dit sluit aan bij ons motto ‘Leren door doen’. De theorielokalen zijn nu op de begane grond én de bovenverdieping. De nieuwe school bevat straks ook een café, dat in de toekomst een buurtfunctie krijgt. Leerlingen verzorgen dan de bediening en doen praktijkervaring op. Zo staat Het Metrum midden in de maatschappij.