Visual

Hoe word je rijk?

Leerlingen uit leerjaar 5 en 6 van Het Metrum, onze school in Leiden, deden mee aan het project Money Start van ‘Hoe word je rijk’. Het project richt zich op het voorkomen van schulden bij jongeren. Allerlei financiële zaken, zoals het aanvragen van een zorgverzekering en een Digi-D kwamen voorbij. De leerlingen leerden daarnaast hoe jongeren vaak in de schulden belanden. Of hoe criminelen de bankrekening van jongeren kunnen gebruiken om fraude te plegen. Zo kunnen onze leerlingen deze vervelende situaties hopelijk voorkomen. Ontzettend leerzaam dus!

‘Hoe word je rijk’

‘Hoe word je rijk’ gelooft dat jongeren kunnen leren om géén schulden te maken. Door hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen kunnen ze financiële misstappen vermijden. De eerste stap naar rijkdom is geen schulden maken!

Bijzondere gast

Tijdens de laatste les van het project kwamen er een aantal gasten op bezoek. Waaronder Abdelhak Jermoumi, de wethouder Jeugd en Onderwijs van de gemeente Leiden. Hij reikte de certificaten van het lesprogramma van ‘Hoe word je rijk’ uit aan de leerlingen.

Alle leerlingen waren erg enthousiast over de lessen! Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen aan dit project!

Foto’s: Buro JP