Visual

Kernwaarden

De unieke positie van Resonans vatten we samen in de volgende kernwaarden:

  1. Maximale zelfstandigheid
  2. Samen beter
  3. Persoonlijk meesterschap

Maximale zelfstandigheid

Leerlingen willen zo zelfstandig mogelijk leren, leven, wonen, werken en vrije tijd besteden. Geef leerlingen ruimte om zelf te ontdekken wat het beste bij hen past. Dat is de basis voor gepersonaliseerd leren. Voor medewerkers geldt hetzelfde: zij hebben professionele ruimte nodig en werken in zelforganiserende teams. De stichting geeft ruimte om gepersonaliseerd leren mogelijk te maken. Zij faciliteert de scholen en zorgt dat zaken als financiën, personeelsbeleid, onderwijs-kwaliteit en huisvesting op orde zijn.

Samen beter

Iedereen is anders, iedereen is uniek. We vullen elkaar aan, samen zijn we beter. Wij geloven dat we collega’s en medewerkers van andere scholen en organisaties nodig hebben om onze leerlingen een passend en stimulerend aanbod te bieden. Verbinden en verbonden zijn en blijven staat centraal bij alles wat wij doen. Leren en ontwikkelen doen we in verbinding met elkaar en met anderen: leerlingen, ouders, medewerkers en partners.

Persoonlijk meesterschap

Onze leerlingen zijn speciaal, met eigen waarden en talenten. Resonans is specialist in hun ontwikkeling. Inspiratiebron is het gildemodel: leerlingen ontwikkelen zich stapsgewijs totdat zij zo zelfstandig mogelijk wonen, werken en vrije tijd besteden, ofwel ‘meester zijn’. Zij maken deze ontwikkeling zoveel mogelijk in eigen regie door op onze scholen. Bij Resonans werken gespecialiseerde professionals, ‘meesters’, die zich continu ontwikkelen in het begeleiden en onderwijzen van onze leerlingen naar zelfstandigheid.