Visual

Leiden Education Fieldlab: kennis delen versterkt!

Het LEF (Leiden Education Fieldlab) is een organisatiepartner van én voor het Leidse onderwijs. Daardoor is het sterk verbonden met het Leidse onderwijs en met onze onderwijspraktijk. Ook Resonans speciaal onderwijs is actief binnen diverse netwerken, waaronder het Leidse. Het LEF is een bevlogen community van onderwijsprofessionals die zich met elkaar inzetten om het onderwijs te verdiepen, te verbeteren, te veranderen en met elkaar kennis te delen.

Verbinding met collega’s

Heb je bijvoorbeeld een relevante (kennis)vraag of een idee? Dan heeft het LEF goed zicht op aansluitende (kennis)vragen of ideeën van leraren, schoolleiders en bestuurders in de regio en/of kan dit bij hen kenbaar maken. Zo kun je via het LEF verbinding zoeken met collega’s uit alle sectoren. Vaak kunnen mensen binnen verschillende disciplines elkaar, met behulp van thematisering, op actieve wijze versterken.

Activiteiten die vuurtjes aanwakkeren

Het LEF inspireert, voedt en verbindt. Dit doet het onder andere via VONK-activiteiten. Dat zijn inspirerende activiteiten die vuurtjes aanwakkeren, het zijn samen leren sessies of samenwerkmomenten waarin we verbinden, elkaar versterken en samen tot de kern komen of nieuwe ideeën vormgeven.

Netwerkpartner

Het LEF is onderdeel van diverse netwerken, zoals Onderwijsnetwerk Zuid-Holland, de Leidse Aanpak en de Leidse Educatieve Agenda. Kortom: hoe groot of klein jouw vraag of idee ook is, samen sta je sterker in het werken aan kennisdeling, ontwikkeling en innovatie binnen het onderwijs. Het LEF helpt daar graag bij.

De animatie geeft een mooi inkijkje in wie Het LEF is en wat het doet binnen het Leidse onderwijsveld: